fbpx
Angst overwinnen - oefeningen tegen angst

Het LEF! Coachingsprogramma

Je bent zelfbewust. Persoonlijke groei staat bij jou hoog op de agenda. Je wilt iets van het leven maken en kunnen genieten van het hier-en-nu. 

Toch sta jij niet in je kracht. Je piekert veel, ervaart spanningsklachten en voelt je onzeker. Je kiest voor de veilige, bekende opties, terwijl je weet dat je daarmee je persoonlijke groei in de weg zit. Je zegt ‘nee’ vanuit angst, terwijl je diep van binnen ‘ja’ voelt. Je hebt al van alles geprobeerd om van je angst af te komen, zonder resultaat. 

Omgaan met angst op een manier die werkt, blijkt in de praktijk zo makkelijk nog niet. 

Hoe zorg je ervoor dat je je niet volledig in beslag laat nemen door gedachten en emoties?
Hoe kan je bewust keuzes maken die aansluiten bij wat jij diep van binnen belangrijk vindt?
Hoe krijg je het zelfvertrouwen om angst te ervaren, zonder dat het je leven beheerst? 
Hoe kom jij in je kracht te staan en durf jij jouw unieke leven te leven?

In dit traject krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot een effectief angstmanager. Je neemt de regie over je leven en creëert een leven waarin persoonlijk leiderschap, regie en zelfbewustzijn centraal staan.

LEF! Durf jouw unieke leven te leven.

L.E.F. staat voor de pijlers waaruit effectief angstmanagement ontstaat:

Kopie van Oranje Bloem Illustratie Lente Inspirerend Instagram (5)

Leiderschap

Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat angstige gedachten en emoties je niet meer volledig in beslag nemen. Hierdoor ontstaat er ruimte om bewust keuzes te maken. Persoonlijk leiderschap creëer je door de juiste mindset en kennis. 

Kopie van Oranje Bloem Illustratie Lente Inspirerend Instagram (4)

Engagement

Angst zorgt ervoor dat we het contact met het hier en nu verliezen. Doordat we angst niet willen voelen, durven we in het algemeen minder goed te voelen. Gebruik engagement om in contact te blijven met het hier-en-nu en je te verbinden met jezelf en de wereld om je heen. Dit zorgt ervoor dat je het leven als rijker en betekenisvoller gaat ervaren.

Kopie van Oranje Bloem Illustratie Lente Inspirerend Instagram (3)

Focus

Een duidelijke focus helpt bewust richting te geven aan het leven, waarbij je je niet laat afleiden door angst. Weet wat jij écht belangrijk vindt in het leven en welke valkuilen je tegenkomt op je levensweg. Beschik over een plan van aanpak, wat als fundament en wegwijzer dient voor de rest van je leven. 

Door deze 3 elementen te combineren, leer je met je angst omgaan op een manier die werkt en kan je gaan leven zoals jíj dat wilt.

Hoi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft

Dit is precies waarom ik het LEF! Programma heb ontwikkelt.

Het LEF! Programma is gebaseerd op:

–> een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie (ACT) 
–> mijn jarenlange ervaring als hulpverlener in een kennis- en expertise centrum voor epilepsie
–> Mijn opleiding tot en ervaring als Psychosociaal Therapeut 
–> mijn eigen zoektocht in het omgaan met angst op een manier die werkt voor de lange termijn

Wat ik je leer is goed onderbouwd en daar kan jij op bouwen, als fundament voor de rest van je leven. 

Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring met jou te gaan delen!

In het LEF! Coachingsprogramma begeleid ik je in 4 maanden in jouw transformatie tot effectief angstmanager.

De kracht van het LEF! Programma zit hem in de innovatieve en complete aanpak.  Effectief angstmanagement gaat over het ontwikkelen van een totaal nieuwe relatie met je angst. Een relatie waarbij je angst kan ervaren, zonder dat dit ten koste gaat van jouw kwaliteit van leven. Waarbij angstige gedachten en gevoelens jou niet langer belemmeren om datgene te gaan doen wat je écht belangrijk vindt. 

We werken aan het vergroten van je kennis over angst en het vergroten van je zelfbewustzijn. Je ontwikkelt de juiste mindset en leert hoe je persoonlijk leiderschap over gedachten en emoties kan nemen.  Je gaat niet-werkende patronen herkennen en leert hoe je deze kan doorbreken.

En het LEF! Programma gaat verder dan dat. Het gaat niet alleen over het krijgen van grip op angst, maar ook over het nemen van stappen richting een leven waarin jij de dingen doet die écht belangrijk voor je zijn. We werken aan het versterken van je innerlijke focus en je ontdekt hoe je dit kan omzetten in een concreet actieplan, waardoor jij ook daadwerkelijk stappen gaat zetten richting een rijk en betekenisvol leven.  

We leggen hét fundament voor effectief angstmanagement, waarin persoonlijk leiderschap, regie en zelfbewustzijn centraal staan. Een transformatie waar jij de rest van je leven op verder kunt bouwen. 

Angst overwinnen

Hoe ziet het programma eruit?

Samen op pad

Kick-off sessie

In het LEF! Coachingsprogramma sta ik 4 maanden als professioneel coach aan je zijde.  Je hoeft het niet alleen te doen; dat heb je waarschijnlijk al lang genoeg gedaan. Ik wil dat het programma voor jou echt verschil  in je leven gaat maken. We starten het traject met een kick-off sessie. In deze sessie stellen we doelen en verhelderen we de focus. We leggen de basis voor de rest van het traject. 

bomvol video's, audio's en praktische oefeningen voor dagelijkse ontwikkeling

Online leeromgeving

In de uitgebreide online leeromgeving neem ik je stap voor stap mee in mijn LEF! methode.  Elke 2 weken gaat er een nieuwe module open. We leggen hét fundament voor effectief angstmanagement, waar jij de rest van je leven op kan bouwen. LEF! is een programma welke bestaat uit video’s, audio’s en praktische oefeningen, direct toepasbaar in jouw dagelijks leven. Zo kun je de  geleerde angstmanagementvaardigheden al direct toepassen in de praktijk.  Je krijgt een compleet werkboek thuisgestuurd, waarin je de oefeningen kan uitwerken en waar je je leven lang op terug kan vallen. Je houdt 1 jaar toegang tot de online leeromgeving.

persoonlijke begeleiding

1:1 coaching

We hebben 4 x een 1:1 coachingscall van 60 minuten (1x per maand). In de coachingsgesprekken zoomen we volledig in op jouw persoonlijke situatie. We vertalen het geleerde uit de online leeromgeving naar jouw dagelijks leven.  In de coaching gaat het niet over ‘weten’, maar over ervaren. Deze coachingsgesprekken zullen fungeren als springplank in jouw ontwikkeling tot angstmanager. 

Angst overwinnen - oefeningen tegen angst

dagelijks support

Online community

Je maakt deel uit van een online community met gelijkgestemden die ook deelnemen aan het LEF! Coachingsprogramma. In een besloten groep kan je 24/7 in een veilige setting je ervaringen delen, inspireren en vragen stellen. 

 

dit krijg je er extra bij

Er zijn ook nog bonussen...

BONUS 1:

Onbeperkt support via WhatsApp tussen de sessies door.

BONUS 2:

Gratis 1:1 sessie cadeau in te plannen na afloop van het traject als follow-up (t.w.v. 130,-).

Nu tijdelijk: EXTRA 1:1 sessie cadeau (t.w.v. 130,-)

Welke fasen doorloop jij in jouw ontwikkeling tot angstmanager?

Module 1: Angst begrijpen

Angst beangstigd. Een van de redenen hiervan, is dat we vaak niet begrijpen wat er op het moment dat we ons angstig voelen met ons aan de hand is.

≫ Na deze module weet jij precies wat er in je lichaam gebeurt op het moment dat jij je angstig voelt.
≫ Begrijp jij hoe de vicieuze angstcirkel werkt.
≫ Ken je jouw huidige angstmanagementstrategiën en de werking hiervan.
≫ Je weet welke eerste belangrijke stappen je kan zetten op het moment dat je je volledig in beslag genomen voelt door angst.

Module 2: Mindset

In deze module werken we aan het ontwikkelen van de juiste mindset welke nodig is voor effectief angstmanagement.

≫ Na deze module kan jij de controle loslaten.
≫ Kan jij je angst en jezelf met zelfcompassie benaderen.
≫ Beschik jij over de juiste mindset, welke onmisbaar is voor effectief angstmanagement.

Module 3: Regie


Een van de reden waarom angst ons leven kan gaan beheersen, is doordat we ons mee laten slepen in alles wat ons brein ons vertelt over onze angst.

≫ Na deze module herken jij je piekerpatronen
≫ Weet jij hoe je kan stoppen met piekeren
≫ Beschik je over verschillende technieken en vaardigheden die ervoor zorgen dat jij je niet meer laat overspoelen door angstige gedachten en emoties.

Module 4: Een nieuw perspectief

Doordat we angst niet durven te voelen, durven we in het algemeen minder goed te voelen. Hierdoor verliezen we de verbinding met onszelf en de wereld om ons heen.

≫ Na deze module staat jouw angst los van de manier waarop je naar jezelf kijkt.
≫ Weet jij hoe je je niet meer laat volledig in beslag laat nemen door angst, maar je aandacht in het hier-en-nu kan houden.
≫ Ervaar jij weer verbinding met jezelf en datgene wat écht belangrijk voor jou is.

Module 5: Koers bepalen

≫ Na deze module heb jij voor jezelf helder wat voor jou écht belangrijk is in het leven
≫ Weet je hoe je ook in de meest uitdagende situaties de 'juiste' keuze kan maken
≫ Weet jij hoe je omgaat met teleurstellingen en uitdagingen
≫ Beschik jij over een glashelder plan van aanpak waardoor jij ook daadwerkelijk stappen gaat maken richting een waardevoller leven.

Module 6 : Integratie

Nu je helder hebt wat wél en niet werkt en je koers hebt bepaald, is het tijd om in deze laatste module jouw angstmanagement vaardigheden te finetunen.

≫ Na deze module weet jij hoe je op elk moment en in elke situatie effectief angstmanagement in de praktijk toepast
≫ Beschik jij over een sterk fundament waar je in de uitdagende situaties van het leven op terug kunt vallen
≫ Ervaar jij het vertrouwen in jezelf dat je om kan met angst op een manier die op de korte én lange termijn werkt.

Wat anderen zeggen....

Dit programma heeft me veel bevestiging gegeven in een proces tegen angst, waar ik al langer mee bezig was. Het heeft me geholpen om inzicht te krijgen. Als ik nu ergens tegenop zie, kan ik de in de cursus aangedragen 3 pijlers van LEF toepassen. De afgelopen maand was voor mij verrassend, omdat ik mijn focus - pijler 3 - begon toe te passen. Hierdoor ben ik met een aantal dingen begonnen, die ik telkens voor me uit schoof. Daar ben ik enorm trots op! Als je angst ervaart, maar ook als je je onzeker voelt, je merkt dat jij je vaak aanpast, terwijl je eigenlijk anders zou willen, vind ik dit programma een aanrader. Het LEF! Programma is helder en heeft een duidelijke structuur. Het programma is afwisselend en daardoor prettig om te doen; video uitleg, leesteksten, stukje eigen ervaring van Heleen, meditatie, een liedje. Telkens verrijkt met oefeningen om het op je eigen situatie toe te passen en te verdiepen. Een programma die je écht verder kan helpen.
Marjolijn
Wat een verademing is het LEF! programma.
Door jouw LEF! Programma structureel te volgen en de tijd te nemen en met 100% aandacht dit te doen, weet ik zeker dat er heel veel mensen dit ook als een verademing gaan zien en ervaren. Bedankt Heleen 🤗
Danny

Wat je krijgt:

 Evidence based (ACT) online coachings-programma van 4 maanden

1 jaar toegang tot de online leeromgeving 

Video’s, audio’s en oefeningen met bijbehorend werkboek voor dagelijkse ontwikkeling

Persoonlijke begeleiding  

24/7 toegang tot online community 

Meer persoonlijk leiderschap, regie en zelfbewustzijn

Angst overwinnen kan.

Voel jij dat dit de juiste stap voor jou is? Wacht dan niet langer!

Ik kijk er enorm naar uit om kennis met jou te maken en samen met jou op pad te gaan. Boek hieronder direct je gratis vrijblijvende kennismaking om te kijken of het LEF! Coachingsprogramma op dit moment voor jou de passende vervolgstap in je leven is.

LEF! Coachingsprogramma

Persoonlijk leiderschap | Regie | Zelfbewustzijn
Stop de strijd, start met leven.

Nu tijdelijk: EXTRA 1:1 sessie vrij in te plannen

LEF! Verbind je met het leven.

Het LEF! coachingsprogramma is ideaal voor jou als je:

Na dit traject heb jij....

Grip op angst

Je laat je niet meer volledig in beslag nemen door je angst en weet dat jij met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Piekeren overwonnen

Je ervaart rust en ruimte in het hoofd. Je ervaart het leven zoals het zich aandient, zonder dat je piekert over dingen die zijn geweest of gaan gebeuren.

Aandacht voor het hier & nu

Je ervaart ervaart een diepe verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Je hebt aandacht voor datgene wat in dat moment écht belangrijk voor jou is.

Een bewuste levenshouding

Je doet de dingen in je leven die je graag wilt doen, je maakt bewuste keuzes vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd.

Veelgestelde vragen

Het LEF! Coachingstraject is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie, genaamd ACT. ACT is een krachtige en effectieve methode bij angstbehandeling. Ik ben opgeleid tot ACT Therapeut en ben aangesloten bij de beroepsvereniging NFG en ACBS. Daarnaast heb ik zelf ervaren hoe het toepassen van deze methode mij heeft geholpen om te gaan met mijn eigen angstklachten en mijn leven in een breder opzicht heeft verrijkt. In dit traject heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld en zet ik mij volledig in om jou te helpen ook deze verdieping in het leven te vinden. 

In het LEF! Coachingstraject gaan we 4 maanden samen op pad.  Het is geen traject wat je er ‘even bij doet’. Ik vraag van jou volledige commitment, omdat dit nodig is om daadwerkelijk een andere relatie met je angst te ontwikkelen en de regie over je leven te nemen. Je zult vanaf de start moeten gaan oefenen om de geleerde angstmanagement vaardigheden in de praktijk toe te passen. 

Je bent ongeveer 1 tot 1,5 uur in de week mee bezig met de online leeromgeving en het uitwerken van de oefeningen in het werkboek. Daarnaast hebben we  maandelijks een 1:1 coachingsgesprek van 60 minuten.  Zo kan ik  langere tijd met je mee lopen in je proces en kunnen we constant de vertaling maken van jouw angstmanagementvaardigheden naar jouw dagelijks leven. 

Jouw investering bedraagt 2394 euro. Je kunt ook in  2 termijnen van 1197 euro betalen of 4 termijnen van 598,50 euro.

Twijfel is een hele gezonde emotie. Het zorgt ervoor dat je weloverwogen keuzes maakt. Onderzoek eens welke obstakels je ervaart en waar het je brengt wanneer je die leidend laat zijn in je leven? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek denk ik heel graag met je mee of het LEF! Coachingsprogramma voor jou op dit moment de passende vervolgstap is. In dit gesprek zal ik ook antwoord geven op al je vragen. Het is mijn missie om jou zo goed mogelijk te helpen, dus mocht ik denken dat het LEF! Coachingstraject op dit moment niet passend is voor jou, dan zal ik dit ook eerlijk bij je aangeven. Jouw kennismaking plan je hier.

Stop de strijd,
start met leven.

Jij kan dit!