fbpx

Hét complete coachingsprogramma

voor grip op angst en bewust leven

Angst overwinnen - oefeningen tegen angst

Je bent zelfbewust. Je wilt iets van het leven maken en kunnen genieten van het hier-en-nu. 

Toch sta jij niet in je kracht. Je piekert veel, ervaart spanningsklachten en voelt je onzeker. Je gaat waardevolle ervaringen uit de weg en hebt al van alles geprobeerd om van je angst af te komen, zonder resultaat. 

Omgaan met angst op een manier die werkt, blijkt in de praktijk zo makkelijk nog niet. 

Hoe zorg je ervoor dat je je niet volledig in beslag laat nemen door gedachten en emoties?
Hoe kan je bewust keuzes maken die aansluiten bij wat jij diep van binnen belangrijk vindt?
Hoe krijg je het zelfvertrouwen om angst te ervaren, zonder dat het je leven beheerst? 

In dit traject krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot een effectief angstmanager. Waarin persoonlijk leiderschap, regie en zelfbewustzijn centraal staan.

In het LEF! Programma begeleid ik je in 12 weken op basis van een innovatieve aanpak in jouw transformatie tot effectief angstmanager

Bekijk hier het welkomstfilmpje van de Online Academy, waarin ik vertel hoe het LEF! Programma is opgebouwd:

L.E.F. staat voor de pijlers waaruit effectief angstmanagement ontstaat:

Kopie van Oranje Bloem Illustratie Lente Inspirerend Instagram (5)

Leiderschap

Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat angstige gedachten en emoties je niet meer volledig in beslag nemen. Hierdoor ontstaat er ruimte om bewust keuzes te maken. Persoonlijk leiderschap creëer je door de juiste mindset en kennis. 

Kopie van Oranje Bloem Illustratie Lente Inspirerend Instagram (4)

Engagement

Angst zorgt ervoor dat we het contact met het hier en nu verliezen. Doordat we angst niet willen voelen, durven we in het algemeen minder goed te voelen. Gebruik engagement om in contact te blijven met het hier-en-nu en je te verbinden met jezelf en de wereld om je heen. Dit zorgt ervoor dat je het leven als rijker en betekenisvoller gaat ervaren.

Kopie van Oranje Bloem Illustratie Lente Inspirerend Instagram (3)

Focus

Een duidelijke focus helpt bewust richting te geven aan het leven, waarbij je je niet laat afleiden door angst. Weet wat jij écht belangrijk vindt in het leven en welke valkuilen je tegenkomt op je levensweg. Beschik over een plan van aanpak, wat als fundament en wegwijzer dient voor de rest van je leven. 

Door deze 3 elementen te combineren, leer je met je angst omgaan op een manier die werkt en kan je gaan leven zoals jíj dat wilt.

Hoi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft

Dit is precies waarom ik het LEF! Programma heb ontwikkelt.

Het LEF! Programma is gebaseerd op:

–> een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie (ACT) 
–> mijn jarenlange ervaring als hulpverlener in een kennis- en expertise centrum voor epilepsie
–> kennis die ik heb opgedaan in mijn opleiding tot Psychosociaal Therapeut 
–> mijn eigen zoektocht in het omgaan met angst op een manier die werkt voor de lange termijn

Wat ik je leer is goed onderbouwd en daar kan jij op bouwen, als fundament voor de rest van je leven. 

Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring met jou te gaan delen!

LEF! Durf te leven.

Hoe ziet het programma eruit?

Angst overwinnen - online programma

6 modulen, 72 lessen

Online leeromgeving

In de uitgebreide online leeromgeving neem ik je stap voor stap mee in mijn LEF! methode.  Het LEF! Programma duurt 12 weken. Elke 2 weken gaat er een nieuwe module open. LEF! is een programma welke bestaat uit video’s, audio’s en praktische oefeningen, direct toepasbaar in jouw dagelijks leven. Zo kun je de  geleerde angstmanagementvaardigheden direct toepassen in de praktijk.  Je krijgt een compleet werkboek thuisgestuurd, waarin je de oefeningen kan uitwerken en waar je je leven lang op terug kan vallen. 

 

Ik sta aan je zijde

Persoonlijke begeleiding

Ik vind het belangrijk om jou te volgen in jouw proces. Je hoeft het niet alleen te doen; dat heb je waarschijnlijk al lang genoeg gedaan. Ik wil dat het LEF! Coachingsprogramma echt verschil voor jou gaat maken in je leven.  Daarom kan je kiezen uit 2 vormen van persoonlijke begeleiding: in een groep of individueel. Lees hieronder meer over de verschillende vormen. 

Angst overwinnen - angst overwinnen

optie 1

Live online groepscoaching

Je volgt het LEF! Programma samen met nog 7 andere deelnemers die net als jou met angst worstelen. 1 x in de 2 weken vindt er een online groepscoaching van 1,5 uur plaats (in totaal dus 6 keer). Tijdens deze groepscoaching werken we met elkaar aan het ontwikkelen van angstmanagementvaardigheden. We gaan het geleerde uit de online leeromgeving toepassen in de praktijk. Je leert met elkaar en van elkaar. Deze sessies zullen als springplank fungeren in jouw ontwikkeling tot angstmanager. 

Angst overwinnen - hoe omgaan met angst

optie 2

1:1 coaching

In het LEF! Programma inclusief 1:1 coaching ben ik er helemaal voor joú. Na elke module plannen we een 1:1 coachingsgesprek, waarbij we volledig inzoomen op jouw persoonlijke situatie. Je leert hoe je het geleerde uit de online leeromgeving direct kan toepassen in jouw dagelijks leven.  Ik coach jou direct in de stappen die nodig zijn voor optimale groei. 

* Het is ook mogelijk deze 1:1 coaching bij het LEF! Groepsprogramma erbij te boeken. Dit kan je aanvinken bij de check-out. 

Angst overwinnen - oefeningen tegen angst

dagelijks support

Online community

Je maakt deel uit van een online community met alle deelnemers van het LEF! programma. In een besloten groep kan je 24/7 in een veilige setting je ervaringen delen en vragen stellen. Ik zal ook actief aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden en je te supporten.

 

Welke fasen doorloop jij in jouw ontwikkeling tot angstmanager?

Module 1: Angst begrijpen

Angst beangstigd. Een van de redenen hiervan, is dat we vaak niet begrijpen wat er op het moment dat we ons angstig voelen met ons aan de hand is.

≫ Na deze module weet jij precies wat er in je lichaam gebeurt op het moment dat jij je angstig voelt.
≫ Ben je op de hoogte van een aantal belangrijke misvattingen over angst. ≫ Ken je jouw huidige angstmanagementstrategiën en de werking hiervan. ≫ Je weet welke eerste belangrijke stappen je kan zetten op het moment dat je je volledig in beslag genomen voelt door angst.

Module 2: Mindset

In deze module werken we aan het ontwikkelen van de juiste mindset welke nodig is voor effectief angstmanagement.

≫ Na deze module kan jij de controle loslaten.
≫ Kan jij je angst en jezelf met zelfcompassie benaderen.
≫ Beschik jij over de juiste mindset, welke onmisbaar is voor effectief angstmanagement.

Module 3: Regie


Een van de reden waarom angst ons leven kan gaan beheersen, is doordat we ons mee laten slepen in alles wat ons brein ons vertelt over onze angst.

≫ Na deze module herken jij je piekerpatronen
≫ Weet jij hoe je kan stoppen met piekeren
≫ Beschik je over verschillende technieken en vaardigheden die ervoor zorgen dat jij je niet meer laat overspoelen door angstige gedachten en emoties.

Module 4: Een nieuw perspectief

Doordat we angst niet durven te voelen, durven we in het algemeen minder goed te voelen. Hierdoor verliezen we de verbinding met onszelf en de wereld om ons heen.

≫ Na deze module weet hoe jij voorbij je angst kan kijken, je bent méér dan je angst.
≫ Weet jij hoe je niet meer laat afleiden door angst, maar je aandacht in het hier-en-nu kan houden.
≫ Ervaar jij weer verbinding met jezelf en datgene wat écht belangrijk voor jou is.


Module 5: Koers bepalen

≫ Na deze module heb jij voor jezelf helder wat voor jou écht belangrijk is in het leven
≫ Weet je hoe je ook in de meest uitdagende situaties de 'juiste' keuze kan maken
≫ Weet jij hoe je omgaat met teleurstellingen en uitdagingen
≫ Beschik jij over een glashelder plan van aanpak waardoor jij ook daadwerkelijk stappen gaat maken richting een waardevoller leven.

Module 6 : Integratie

Nu je helder hebt wat wél en niet werkt en je koers hebt bepaald, is het tijd om in deze laatste module jouw angstmanagement vaardigheden te finetunen.

≫ Na deze module weet jij hoe je op elk moment en in elke situatie effectief angstmanagement in de praktijk toepast
≫ Beschik jij over een sterk fundament waar je in de uitdagende situaties van het leven op terug kunt vallen
≫ Ervaar jij het vertrouwen in jezelf dat je om kan met angst op een manier die op de korte én lange termijn werkt.

Wat anderen zeggen....

Dit programma heeft me veel bevestiging gegeven in een proces tegen angst, waar ik al langer mee bezig was. Het heeft me geholpen om inzicht te krijgen. Als ik nu ergens tegenop zie, kan ik de in de cursus aangedragen 3 pijlers van LEF toepassen. De afgelopen maand was voor mij verrassend, omdat ik mijn focus - pijler 3 - begon toe te passen. Hierdoor ben ik met een aantal dingen begonnen, die ik telkens voor me uit schoof. Daar ben ik enorm trots op! Als je angst ervaart, maar ook als je je onzeker voelt, je merkt dat jij je vaak aanpast, terwijl je eigenlijk anders zou willen, vind ik dit programma een aanrader. Het LEF! Programma is helder en heeft een duidelijke structuur. Het programma is afwisselend en daardoor prettig om te doen; video uitleg, leesteksten, stukje eigen ervaring van Heleen, meditatie, een liedje. Telkens verrijkt met oefeningen om het op je eigen situatie toe te passen en te verdiepen. Een programma die je écht verder kan helpen.
Marjolijn
Wat een verademing is het LEF! programma. Langzaam aan heb je me gebracht naar de acceptatie van mijn paniek/angstaanvallen.

Door jouw LEF! Programma structureel te volgen en de tijd te nemen en met 100% aandacht dit te doen, weet ik zeker dat er heel veel mensen dit ook als een verademing gaan zien en ervaren. Bedankt Heleen 🤗
Danny

Wat je krijgt:

Evidence based online coachingsprogramma (ACT)

Online leeromgeving –  in eigen tempo te volgen.

Video’s, audio’s en oefeningen met bijbehorend werkboek voor dagelijkse ontwikkeling

Persoonlijke begeleiding  

24/7 toegang tot online community 

Meer persoonlijk leiderschap, regie en zelfbewustzijn

Angst overwinnen kan.

Voel jij dat dit de juiste stap voor jou is? Wacht dan niet langer!

Meld je aan en ontwikkel je in 12 weken tot effectief angstmanager. Na aanmelding neem ik persoonlijk contact met je op en bespreek ik de mogelijkheden en het vervolg met je.

Angst overwinnen - angst overwinnen

LEF! Groepsprogramma

Angst overwinnen - hoe omgaan met angst

LEF! Pogramma 1:1 coaching

LEF! Verbind je met het leven.

Het LEF! coachingsprogramma is ideaal voor jou als je:

Na dit traject heb jij....

Grip op angst

Je laat je niet meer volledig in beslag nemen door je angst en hebt een totaal nieuwe manier van omgaan met angst ontwikkelt.

aandacht voor het hier & nu

Je ervaart ervaart een diepe verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Je hebt aandacht voor datgene wat in dat moment écht belangrijk voor jou is.

piekeren overwonnen

Je ervaart rust en ruimte in het hoofd. Je ervaart het leven zoals het zich aandient, zonder dat je piekert over dingen die zijn geweest of gaan gebeuren.

een bewuste levenshouding

Je doet de dingen in je leven die je graag wilt doen, je maakt bewuste keuzes vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd.

Stop met strijden,
start met leven.

Jij kan dit!