fbpx

Zonder strijd met angst datgene gaan doen wat je wilt doen, dát is waar jij verschil kan maken

Want op het moment dat angst niet meer  tussen jou en het leven dat je wilt leven in staat, kan je doen wat je wil en zijn wie je bent. 

Maar dan moet je wel weten hóe je dat doet.

Je weet dat de manier waarop jij nu met angst omgaat niet werkt. Maar het daadwerkelijk anders doen – dat vind je lastig.

Je snapt dat angst onderdeel uitmaakt van het leven – maar de rol die angst nu speelt in jouw leven vind je onacceptabel. Jij wilt jouw kostbare tijd op deze wereld niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Je wilt kunnen genieten van de dingen die je doet en je onbezorgd en vrij kunnen voelen. 
Je zit veel in je hoofd. Je piekert over dingen die kunnen gebeuren of zijn gebeurd. Je bent wel aanwezig in het moment, maar niet echt.  Je aandacht wordt in beslag genomen door je angst en zorgen. Je weet dat het piekeren geen zin heeft – ermee stoppen lukt je niet.  
Je mist een gevoel van voldoening en betekenis. Door gaan op deze manier kan wel – maar gaat je niet gelukkig maken.
Je verlangt naar rust in je hoofd en je lijf, zodat jij je tijd en aandacht kan richten op datgene wat écht belangrijk voor je is en kan leven vanuit je belangrijke waarden, maar hoe buig je dat om?

Het is tijd om de manager van je angst te worden

Het is tijd voor een duurzame relatie met je angst. 
Een relatie waarbij angst niet langer tussen jou – en het leven dat je wilt leven instaat.
Waarbij je angst kan ervaren, zonder dat dit ten koste gaat van jouw kwaliteit van leven. 
Een manier van omgaan met angst die je niet langer uitput, maar die jou in verbinding brengt met jezelf. 
Het is tijd dat jij de leiding over je angst neemt en de regie in je leven herpakt. 
Waardoor jij weer tijd en aandacht hebben voor datgene wat écht belangrijk voor je is.
En ik help je daar graag bij.
 

LEF! Programma

Online angstprogramma van 12 weken. In 6 modulen, 72 lessen en praktisch werkboek help ik jou stap voor stap een duurzame relatie met angst te ontwikkelen. Ik reik jou concrete handvatten aan, waardoor je los kan komen uit je angst en weer vrij en onbezorgd kan leven.

 

Een praktisch programma, waarin je stap voor stap leert hoe angst werkt, hoe het zich kan ontwikkelen en hoe het je volledig in beslag kan nemen. De vele oefeningen in het werkboek hebben me bewust gemaakt van mijn gedachten en gevoelens in voor mij beangstigende situaties. Ik heb geleerd dat woorden slechts woorden zijn. Door het gevecht tegen mijn angst op te geven kan ik samen met mijn angst toch meer genieten van alles wat echt belangrijk voor me is."

Marianne

Wat we gaan doen

Ik leer je stap voor stap hoe je de leiding over je angst kan nemen en de impact van angst op je dagelijks leven verkleint,
zodat je zonder strijd met angst de dingen kan gaan doen die je wil doen.

1. Angst begrijpen

In deze module leer je alles over de werking en functie van angst voor de mens. Je leert een concrete 3-stappen strategie die je per direct kan inzetten op het moment dat je je volledig in beslag genomen voelt door angst.

2. Mindset

In deze module werken we aan de juiste mindset, waarmee jij de strijd met angst kan loslaten. Je leert hoe je uit de controle kan komen en leert hoe je ruimte kan maken voor je angst, in plaats van er tegen strijden.

3. Regie

Een module vol met concrete oefeningen waarmee je vaardigheden ontwikkelt om je los te haken van je angst. Je leert hoe je met meer afstand naar je gedachten kan kijken en ervoor kan zorgen dat angstige gedachten niet zo'n grote impact meer op je dagelijkse leven hebben. Zonder dat je daarvoor de inhoud van de gedachten hoeft te veranderen.

4. Een nieuw perpectief

In deze module gaan we terug naar de basis: het hier-en-nu. Je leert hoe je met je aandacht in het hier-en-nu kan blijven en hoe je je daarin niet af laat leiden door je angst. Je leert vaardigheden waarmee je ruimte kan maken voor een breder palet aan ervaringen en emoties in jezelf.

5. Koers bepalen

Een concrete module vol oefeningen, die jou helpen ontdekken waar het leven voor jou echt om draait. Je maakt je innerlijke kompas, die je leidend kan laten zijn in het maken van (belangrijke) keuzes in het dagelijkse leven. Door het opstellen van een concreet stappenplan, kan jij gaan bewegen in de richting waar jij voor kiest.

6. Integratie

In deze module richten we ons op duurzaamheid. Je leert hoe je in toekomstige situatie om kan gaan met uitdagende situaties en ervoor kan zorgen dat je niet terug valt in oud gedrag. Je ontvangt een checklist, waarin het gehele proces beschreven staat die je elke keer stap voor stap kan doorlopen, zodat je grip op angst blijft houden en de leiding over je leven.

De resultaten

01.

Grip op angst

Je ervaart rust en ruimte in je hoofd, je weet hoe je je kan loshaken van je angst en kan stoppen met piekeren. 

02.

Meer energie

Je ervaart rust in je lijf en meer energie voor de dingen die belangrijk voor je zijn, je ervaart meer levensenergie en vertrouwen in jezelf. 

03.

Betekenisvoller leven

Je doet wat belangrijk voor je is,  je leeft vrijer en onbezorgder leven, je kan weer genieten van het leven.

Of éénmalig 594,-

 

Het meest waardevolle vind ik dat ik deze keer niet in gesprek ging met iemand die vanuit de boeken weet hoe het zou moeten, maar iemand die echt weet hoe het is om je je zo te voelen. 

Ik heb in het traject geleerd wat angst eigenlijk is en hoe het een plek in mijn leven mág hebben. Door het traject heb ik ervaren hoe het is om mét je angst te kunnen leven en daardoor veel meer vrijheid kunt krijgen. In plaats van mijn angst elke dag in een kruiwagen met een lekke band voor me uit te duwen, draag ik het nu met me mee in een rugzak en ík bepaal wat ermee gebeurt. Ik heb er met andere ogen naar leren kijken en ik heb de regie terug over de invulling van mijn dagelijkse leven.

Ik gun iedereen die hiermee kampt dezelfde opluchting die ik na al die jaren voel door het traject dat ik heb gevolgd bij Heleen.

Joke

Wat je krijgt

72 lessen over Effectief Angstmanagement

In de uitgebreide leeromgeving neem ik je stap voor stap mee in mijn LEF! methode. Bomvol video's, audio's en praktische oefeningen, direct toepasbaar in jouw dagelijks leven. 

angst-coaching

Praktisch werkboek thuisgestuurd

Alle kennis heb ik zo praktisch en toepasbaar mogelijk gemaakt in het werkboek dat je met de post krijgt thuisgestuurd, inclusief stappenplan en checklists. 

Angst overwinnen - angst overwinnen

Online community

Je maakt deel uit van een online community met gelijkgestemden die ook deelnemen aan het LEF! Programma. In een besloten groep kan je 24/7 in een veilige setting je ervaringen delen, inspireren en vragen stellen. 

Foto_0041

Persoonlijke begeleiding

Elke 2 weken is er een live Q&A, waarin ik persoonlijk antwoord geef op al je vragen en je ervaringen kan delen. Zo hoef jij nooit met een vraag te blijven zitten en kan jij altijd weer verder!

 Evidence based (ACT) 

6 maanden toegang 

Dagelijkse ontwikkeling

2-wekelijkse live Q&A

Online community 

 

Voor ik startte met het LEF! programma had ik een traject van 12 gesprekken bij een psychologe gehad voor het omgaan met mijn angst. In deze 12 gesprekken heb ik veel geleerd over wie ik zelf was en hoe mijn omgeving mogelijk van invloed is (geweest) op mijn angst. Toch miste ik nog hoe ik concreet kon omgaan met de aanwezigheid van angst in mijn leven, dit omdat ik geloofde dat er een manier zou zijn dat ik samen met angst de dingen kon doen die ik wilde doen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij het LEF! programma en dit heeft mij veel gebracht. Ik raad je zeker het LEF! programma aan als je samen met je angstige deel wilt gaan optrekken i.p.v. je angstige deel bepalend en leidend te laten zijn voor je leven.'' 

Bette

 

Dit programma heeft me veel bevestiging gegeven in een proces tegen angst, waar ik al langer mee bezig was. Hierdoor ben ik met een aantal dingen begonnen, die ik telkens voor me uit schoof. Daar ben ik enorm trots op! Als je angst ervaart, maar ook als je je onzeker voelt, je merkt dat jij je vaak aanpast, terwijl je eigenlijk anders zou willen, vind ik dit programma een aanrader. Een programma die je écht verder kan helpen.”

Marjolijn

 
 
De uitspraak die je vaak hoort 'niet loslaten maar anders vasthouden' werd hierdoor eindelijk duidelijk. Ik snapte nooit hoe doe je dat moest doen. En nu wel, ik voelde het. Gaf zoveel rust! Dat dit dus echt mogelijk is, dankjewel!
 
Je kunt dit op allerlei basisemoties toepassen. Mijn man doet nu ook dagelijks mee en past dit toe op zijn verdriet en het geeft hem meer rust.”

Anoniem

Online LEF! Programma

Evidence Based Angstprogramma van 12 weken
 • Direct van start, in eigen tijd en op eigen tempo
 • 6 maanden toegang tot online leeromgeving
 • 6 modulen, 72 lessen in tekst & audio
 • Werkboek thuisgestuurd
 • Tweewekelijkse live Q&A
 • Toegang tot Online Community

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het programma eruit?

Het LEF! Programma is een evidence-based online programma, waarin jij de manager van je angst wordt. In de uitgebreide online leeromgeving neem ik je stap voor stap meeneem in mijn LEF! methode. Je doorloopt de leeromgeving in eigen tijd en eigen tempo. In totaal zijn er 6 modulen. Elke 2 weken gaat er automatisch een nieuwe module open. Je doorloopt het programma dus in 12 weken. De leeromgeving bestaat uit video’s, audio’s en oefeningen. De oefeningen kan je uitwerken in het bijbehorende werkboek die je met de post thuisgestuurd krijgt. Na betaling heb je direct toegang tot de online leeromgeving. Het werkboek ontvang je binnen 2 werkdagen met de post thuis. Je behoudt 6 maanden toegang tot de online leeromgeving. Elke 2 weken is er op dinsdag om 19.30 uur een live Q&A, waarin ik persoonlijk antwoord geef op al je vragen. Je maakt deel uit van een online community met gelijkgestemden. 

Maakt het uit van wat voor soort angst ik last heb?

Nee. Angst is angst. Of je nou een angst hebt voor spinnen, kleine ruimtes, veel mensen, flauwvallen (yes, that’s me!), sociale contacten, autorijden, overgeven, controleverlies, angst voor de angst -en ga zo nog maar even door. Waar het om gaat, is het onderliggende mechanisme. De manier waarop je omgaat met je angst. En dat is ook precies waar jij het verschil kan maken. Waarin jij de regie over je angst kan nemen en ervoor kan zorgen dat angst niet langer in de weg staat tussen jou – en het leven dat je wilt leven.  

Hoe weet ik of dat datgene wat ik leer mij ook echt gaat helpen?

Het LEF! programma is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie, genaamd ACT. ACT is een krachtige en effectieve methode bij angstbehandeling. Ik ben opgeleid tot ACT Therapeut en ben aangesloten bij de beroepsvereniging NFG en ACBS. Daarnaast heb ik zelf ervaren hoe het toepassen van deze methode mij heeft geholpen om te gaan met mijn eigen angstklachten en mijn leven in een breder opzicht heeft verrijkt. In dit traject heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld en zet ik mij volledig in om jou te helpen ook deze verrijking in het leven te vinden.   

Zit er ook 1-op-1 begeleiding bij?

Nee, er zit bij het LEF! Programma geen 1:1 begeleiding. Je doorloopt het LEF! Programma zelfstandig. In eigen tijd en op eigen tempo. In het complete coachtraject van Angstmanagement zit wel 1-op-1 begeleiding. Meer informatie over het coachtraject vind je hier

Hoeveel tijd kost het traject?

Je bent ongeveer 1 tot 1,5 uur in de week bezig met de online leeromgeving en het uitwerken van de oefeningen in het werkboek. Daarnaast is het natuurlijk aan jou de uitnodiging om zoveel mogelijk te oefenen met het geleerde in de praktijk.

Wat is de investering?

De investering van het LEF! Programma is 594,- Dit kan ook in 6 termijnen van 99,- betaald worden. 

Hoe gaat het na aanmelding?

Na aanmelding ontvang je direct een mail in je mailbox, met daarin de inloggegevens van de online leeromgeving. Je kunt dus direct van start! Daarnaast trek ik direct een sprintje naar de brievenbus, zodat jij binnen 2 werkdagen het werkboek bij jou thuis op de mat hebt liggen. De oefeningen die bij de video’s uit de online leeromgeving horen, kan je uitwerken in dit werkboek. Ook heb je direct toegang tot een warme online community met gelijkgestemden. Indien je wilt kan je hier vragen stellen of ervaringen delen, maar je kunt er ook voor kiezen hier niet actief aan deel te nemen. It’s up to you! 

 

Kijk jezelf aan en kijk je angst aan. Kies voor jezelf, kies voor een vrijer leven waarbij de angst een andere rol speelt in je leven. Meer jezelf worden is het grootste kado wat je jezelf kan geven.

Fya - oud deelnemer

Als je op dit punt van je leven eindelijk....

 • Niet langer een strijd met angst wil voeren, maar angst een passende plek in jouw dagelijkse leven wilt geven.
 • De regie over het leven wilt pakken, zodat jij jouw kostbare tijd op deze wereld zo kan gaan invullen zoals je zelf wilt.
 • Je weer ‘veilig’ wilt kunnen voelen bij jezelf
 • Weer tijd en aandacht wilt hebben voor datgene wat écht belangrijk voor je is

Online LEF! Programma

Evidence Based Angstprogramma van 12 weken
 • Direct van start, in eigen tijd en op eigen tempo
 • 6 maanden toegang tot online leeromgeving
 • 6 modulen, 72 lessen in video & audio
 • Werkboek thuisgestuurd
 • Tweewekelijkse live Q&A
 • Toegang tot Online Community