fbpx

Angstmanagement

coaching-persoonlijke-ontwikkeling

coaching persoonlijke ontwikkeling

Coaching persoonlijke ontwikkeling, wat is het en wat kan het mij bieden? Hier vind je de antwoorden.

 

Het coachtraject biedt nieuwe inzichten, helpt je om bewust stil te staan bij je eigen kwetsbaarheden en gevoeligheden. Heleen heeft een rustige, professionele en prettige benadering. Ze straalt een ondernemende kracht uit wat motiverend werkt en daarnaast is ze ook kwetsbaar en gevoelig wat maakt dat ik me begrepen voel. 

Fya

Coaching persoonlijke ontwikkeling, wat is het?

Zo lang ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in de mens. Hoe kan het dat de ene persoon zo totaal anders op een situatie kan reageren dan de ander? Hoe kan het dat de ene persoon veel minder angst kent dan de ander? Hoe kan het dat er tegenwoordig zoveel mensen zijn die kampen met angst, somberheid en burn-outklachten?

Ik geloof dat het antwoord voor een groot deel terug te brengen is op je ‘persoonlijke ontwikkeling’.

Als kind wordt je geboren als een soort ‘ongeschreven blad’. Wel heb je al bepaalde eigenschappen van je ouders meegekregen en met dat op zak, ga je de wereld verkennen. Al heel snel leer je wat wel en niet werkt. Er ontstaan overtuigingen, (strenge) regels, positieve leerervaringen en negatieve leerervaringen. Dit neem je allemaal mee op je levenspad. Je vindt een manier om door het leven te gaan, een manier die het beste voor jou werkt. Op dat moment.

Want naarmate we ouder worden veranderen er dingen. Je gaat uit huis, je volgt een opleiding, je leert een partner kennen, je krijgt misschien kinderen, je krijgt te maken met ziekte en verlies. Je doet letterlijk ‘levenservaring’ op. Wat er vaak gebeurt, is dat we oude patronen, die ooit op een bepaalde manier voor ons werkten, ook in nieuwe situaties  blijven toepassen. Alleen blijkt dat die patronen in de nieuwe situatie niet meer voor je werken. 

 • Je hebt bijvoorbeeld geleerd om ‘een muurtje op te trekken’ omdat je vroeger niet gezien werd in je emoties en merkt dat je je daardoor in je huidige relatie moeilijk kunt verbinden met je partner. 
 • Je hebt geleerd om een doorzetter te zijn omdat je het vroeger veel alleen moest doen en merkt dat je het daardoor in het hier-en-nu lastig vindt om je grenzen te bewaken.

Op dat moment dienen deze oude patronen je niet meer en is het tijd voor persoonlijke ontwikkeling!
Persoonlijke ontwikkeling gaat over het doorbreken van patronen en aanleren van nieuwe, meer werkende patronen. Daarvoor is het nodig dat je zelfbewust bent. Dat je kan reflecteren op jezelf, dat je met een open en eerlijke blik kan zien wat er wel en niet werkt. Dat je moeilijke en pijnlijke emoties die je daarbij tegenkomt, kan dragen. 

Het is een doorlopend proces, een levenslang leerproces. Je leert jezelf steeds beter kennen en herkent valkuilen steeds sneller. Je ontwikkelt steeds meer vaardigheden, die je helpen om de persoon te zijn die je graag wilt zijn. Dit betekent niet dat je je nooit meer rot voelt. Dat je altijd opgewekt bent. Integendeel. Ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling ervoor zorgt dat je een meer compleet palet aan emoties gaat ervaren. Doordat je je openstelt voor alle delen in jezelf, is er meer ruimte voor al jouw ervaringen, de fijne en ook de minder fijne. Dit zorgt ervoor dat je het leven als rijker en betekenisvoller ervaart.  Een coach persoonlijke ontwikkeling kan je helpen om dit proces in jezelf aan te gaan. In kleine stappen en een veilige setting. 

Is coaching persoonlijke ontwikkeling wel iets voor mij?

Mensen die een coach persoonlijke ontwikkeling zoeken zijn vaak zelfbewust. Ze willen iets van het leven maken en kunnen genieten van het hier-en-nu. Ook hechten ze veel belang aan persoonlijke ontwikkeling in het algemeen. Ze lezen graag boeken of luisteren podcasts over psychologie, groei en ontwikkeling, spiritualiteit en zelfbewustzijn. 

Aanleiding voor het zoeken van een coach persoonlijke ontwikkeling, is dat je merkt dat je niet lekker in je vel zit. Dat het niet gaat in je leven zoals je wilt. Je voelt je niet in je kracht staan.

Veel voorkomende klachten zijn: 

 • Je piekert veel, ervaart spanningsklachten en voelt je onzeker.
 • Je voelt je vermoeid
 • Je hoofd zit vol
 • Je hebt een kort lontje naar de mensen om je heen die je lief hebt
 • Je voelt je aan de zijlijn van het leven staan; je hebt het gevoel dat het leven aan je voorbij gaat.
Mensen zoeken een coach persoonlijke ontwikkeling, om antwoord te krijgen op vragen als:

 • Hoe zorg je ervoor dat je je niet volledig in beslag laat nemen door gedachten en emoties?
 • Hoe kan je bewuste keuzes maken die aansluiten bij wat jij diep van binnen belangrijk vindt in plaats van dat ze zijn gebaseerd op angst en onzekerheid?
 • Hoe krijg je het zelfvertrouwen om angst en onzekerheid te ervaren, zonder dat het je leven beheerst?
 • Hoe kom jij in je kracht te staan en kan jij je mooiste leven gaan leven?

Hi!

Ik ben Heleen, coach persoonlijke ontwikkeling, gespecialiseerd in angst. Met meer dan 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen.  Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Een van de meest bijzondere dingen die ik heb ervaren toen ik grip kreeg op angst, was dat ik opeens dingen om me heen, die ik nooit eerder had gezien, maar waar ik al tig keer langsheen was gekomen.

Ik durfde weer te voelen. En zo voelde ik, naast angst, ook blijdschap, dankbaarheid, verwondering, verdriet, vertrouwen, voldoening. Ik realiseerde mij hoeveel ik had gemist de afgelopen jaren. Hoe belangrijk het is om te kunnen genieten van je leven.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft. 

Dit is precies waarom ik het LEF! Programma heb ontwikkelt.

Het LEF! Programma is gebaseerd op:

–> Een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie (ACT)
–> Mijn jarenlange ervaring als hulpverlener in een kennis- en expertise centrum voor epilepsie
–> Mijn opleiding tot en ervaring als Psychosociaal Therapeut
–> Mijn eigen zoektocht in het omgaan met angst op een manier die werkt voor de lange termijn

Wat ik je leer is goed onderbouwd en daar kan jij op bouwen, als fundament voor de rest van je leven. Ben je benieuwd hoe wij kunnen samenwerken? Ik vertel je er graag meer over in een vrijblijvend adviesgesprek. 

Resultaten van deelnemers

“Ik analyseer veel minder en accepteer het gevoel en de gedachten die er zijn. Daarnaast leef ik meer naar mijn eigen waarden. Ik kom beter voor mezelf op en herken mijn grenzen beter. Hier leef ik ook naar.”

“Ik loop nu twee keer in de week hard en ga naar de sportschool. De gedachten die ik altijd had, die me weerhielden om te gaan, kan ik nu beter mee omgaan.”

“Ik geef duidelijker mijn grenzen aan. Op het werk, werkte ik gemiddeld zo’n 3 tot 4 uur per week over. Nu werk ik tot 17.00 uur en trek ik de deur achter me dicht. Ik ben milder naar mezelf en maak ik bewustere keuzes. Ik ga nu, als mijn dochter in bed ligt, bewust op de bank zitten met een kop thee. Eerder kon ik ook op de bank gaan zitten maar vond ik dat ik eigenlijk andere klussen moest doen. Nu geniet ik van dit moment voor mezelf. En inmiddels ga ik naar babyzwemmen met mijn dochter. Dit deed ik eerder niet, omdat ik worstelde met angsten.”

Wat levert het mij op?

Elke coaching persoonlijke ontwikkeling is anders. Het gaat namelijk om jouw unieke situatie en omstandigheden en hoe zich dat verhoudt tot jou als uniek persoon. Waarschijnlijk weet je zelf heel goed waar het ‘wringt’. Waarin jij je belemmert voelt om voluit te leven. Je ervaart klachten waar je vanaf wil. Dit kan allemaal het uitgangspunt vormen van coaching persoonlijke ontwikkeling en ook het resultaat bepalen. 

Het LEF! Programma is bijvoorbeeld een programma voor persoonlijke ontwikkeling coaching, waarin angst het uitgangspunt vormt. 
Resultaat na een het LEF! coachingsprogramma is:

 • Grip op angst
 • Piekeren overwinnen
 • Het nemen van (moedige) stappen in de richting waar jij bewust voor kiest
 • Leven in het hier-en-nu
 • Een bewuste levenshouding

 

Ik heb zoveel over mezelf geleerd waardoor ik nu veel milder ben naar mezelf, dat gun ik anderen ook. Daarnaast is deze vorm van coaching zo prettig omdat je niets hoeft te veranderen aan jezelf. Je moet met jezelf leren omgaan, en hier wordt je in ondersteund. Heleen coacht op een hele prettige en rustige wijze, wat mij steeds meer het gevoel heeft gegeven dat ik goed ben zoals ik ben."

Renate

 

Dit programma heeft me veel bevestiging gegeven in een proces tegen angst, waar ik al langer mee bezig was. Hierdoor ben ik met een aantal dingen begonnen, die ik telkens voor me uit schoof. Daar ben ik enorm trots op! Als je angst ervaart, maar ook als je je onzeker voelt, je merkt dat jij je vaak aanpast, terwijl je eigenlijk anders zou willen, vind ik dit programma een aanrader. Een programma die je écht verder kan helpen.”

Marjolijn

Zullen we kennismaken?

Wanneer jij op een punt van je leven bent, waarin jij je angst wil gebruiken als ingang voor persoonlijke groei, dan kom ik heel graag in contact met jou.  Zodat jij grip krijgt op angst en je mooiste leven kan leven.

Mijn coachingstraject is vooral passend voor jou als:

 • Je er in gelooft dat angst jou uitnodigt om te groeien als persoon. 
 • Je  niet meer wil doen van wat je al hebt gedaan, maar openstaat voor een innovatieve, totaal nieuwe manier van omgaan met angst. 
 • Je niet gaat voor een korte-termijn oplossing, maar een sterk fundament wilt leggen voor de lange termijn.
 • Je er klaar voor bent om jouw unieke leven te gaan leven en de stappen te gaan zetten die hiervoor nodig zijn.
coaching-persoonlijke-ontwikkeling

Veelgestelde vragen

Ik heb een aantal veelvoorkomende vragen voor je op een rijtje gezet, maar kan me voorstellen dat er nog meer vragen zijn. Voel je vrij om hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen! 

Persoonlijke ontwikkeling is een voortdurend proces van zelfbewustwording, waarin je vanuit een ander perspectief naar jezelf en de zaken waarmee je worstelt gaat kijken. Vanuit dit perspectief kan je nieuwe vaardigheden en gedrag aanleren, van waaruit jij dieper tot de kern komt van wie jij ten diepste wilt zijn. 

Persoonlijke coaching is gericht op jou als persoon in zijn totaliteit. De coaching is erop gericht om jou te helpen om tot zelfreflectie te komen. Een coach persoonlijk ontwikkeling houdt jou een spiegel voor. Vanuit een veilige setting ga je samen op onderzoek uit om tot inhoud en betekenis van het leven te komen.

Het LEF! Coachingsprogramma is specifiek ontwikkelt om angst te gebruiken als ingang voor persoonlijke groei en van hieruit je mooiste leven te gaan leven. 

Een Life Coach kan je op vrijwel alle levensgebieden ondersteunen. Alle gebieden waar je in je leven in vast kan lopen. Daarbij is de focus gericht op jou als persoon. Je ontwikkelt zelfinzicht en gaat op zoek naar meer inhoud en betekenis in het leven. Een life coach kan je helpen om dingen in een ander perspectief te zien. Samen met de Life coach kijk je welke stappen er nodig zijn om tot persoonlijke groei te komen. 

Het LEF! Coachingsprogramma is specifiek ontwikkelt om angst te gebruiken als ingang voor persoonlijke groei en van hieruit je mooiste leven te gaan leven.

Het doel van coaching is uiteindelijk een verbetering van jouw kwaliteit van leven. Het is niet gericht op je beter voelen, maar op béter voelen. Coaching is gericht om het ontwikkelen van zelfinzicht en onderzoeken van de belemmeringen die tussen jou en datgene waar je naartoe wil, instaan. In een coachingstraject loopt iemand langere tijd met je mee, zodat je ook daadwerkelijk stappen kunt gaan zetten richting een rijk en betekenisvol leven. 

Het LEF! Coachingsprogramma is specifiek ontwikkelt om angst te gebruiken als ingang voor persoonlijke groei en van hieruit je mooiste leven te gaan leven.

 

Klaar voor coaching persoonlijke ontwikkeling bij angst?

Kies voor een innovatie, complete coaching persoonlijke ontwikkeling bij angst die verder gaat. Krijg grip op angst en creëer een leven waarin  persoonlijk leiderschap, regie en zelfbewustzijn centraal staan. Ik kom heel graag in contact met jou!