fbpx

Angstmanagement

Macro dandelion seed

LEF! Coachprogramma

Een diepgaand ontwikkeltraject voor blijvend leiderschap over angst en een vrij en betekenisvoller leven vanuit je authentieke zelf. 

Je weet dat de manier waarop je nu met je angst omgaat niet werkt.

Maar het daadwerkelijk anders doen – dat vind je lastig.

Voor de buitenwereld lijk je alles goed voor elkaar te hebben. Je hebt fijne mensen om je heen, mooie stappen gezet in je loopbaan en kan prima rondkomen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om volop te kunnen genieten van het leven. Er is echter één ding wat jou hierin in de weg zit; angst. 

Ondanks dat je al van alles hebt geprobeerd om er vanaf te komen – denk aan zelfhulpboeken, meditaties, ontspanningsoefeningen, het aanpassen van je leefstijl, tot professionele hulp aan toe – merk je dat je je in het dagelijks leven nog teveel laat leiden door angst(patronen). Het zijn allemaal kortdurende oplossingen geweest en elke keer blijf je weer tegen dezelfde angst aanlopen.  

Jouw strijd met angst kost jou bakken energie en het gaat ten koste van je levensgeluk. Dat frustreert enorm. Diep van binnen voel je een sterk verlangen om je los te maken van de greep van angst en het leven vol vertrouwen tegemoet te treden. Zodat jij het leven in zijn volle potentieel kan ervaren en jouw kostbare tijd op de wereld zo kan invullen zoals jij dat zelf wil. 

Dit moet toch anders kunnen – maar hoe? 

Het is niet jouw taak om geen angst meer te ervaren, maar om leiderschap te nemen over je angst. Zodat je het leven kan gaan leven op de manier zoals jíj dat wil, in plaats van dat de angst leidend is.

Het LEF! Coachprogramma

Focus

Het LEF! Coachprogramma is een diepgaand ontwikkeltraject met een praktische benadering waarin coaching & training wordt gecombineerd en de 3 pijlers persoonlijk leiderschap, hier&nu en betekenisvoller leven centraal staan.

01

Persoonlijk Leiderschap


Leiderschap in de binnenwereld begint met bewustzijn. Bewustzijn van gedachten, emoties, patronen, triggers en beschermingsmechanismen die zich in het hier-en-nu voordoen. Ontdek hoe angst werkt in lijf & brein en hoe je patronen doorbreekt.

02

Hier & Nu (Engagement)


In dit programma staat het hier-en-nu centraal. Je krijgt concrete en wetenschappelijk bewezen technieken aangereikt waarmee je je in het hier-en-nu leert verhouden tot je angst en van hieruit leiderschap kan nemen over je handelen en de keuzes die je maakt in de buitenwereld. 

03

Betekenisvoller Leven (Focus)


Weten waar het voor jou echt om draait. En gaan dóen wat belangrijk voor je is. Zelfs wanneer dit angst met zich meebrengt. Zo kan jij gaan staan voor wat je te brengen hebt en kan je de stappen gaan zetten die nodig zijn voor verdere persoonlijke en professionele groei.

De resultaten

01.

Rust in hoofd & lijf

Je krijgt concrete evidence-bases technieken aangereikt waarmee jij uit de vicieuze angstcirkel kan stappen en weet hoe je blijvend leiderschap over angst kan houden. Dit zorgt voor rust in je hoofd en lijf en meer energie voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn.

02.

Leven vanuit je authentieke zelf

Je weet waar je voor wilt staan en waar het leven voor jou écht over gaat. Je maakt keuzes vanuit je ware zelf, in lijn met wie je wilt zijn en hoe je wilt leven. Dit vertaalt zich jouw handelen en de keuzes die je maakt in je professionele en persoonlijke leven. 

03.

Vrij en Betekenisvoller leven

Je doet de dingen die je wilt doen, zelfs wanneer dit angst met zich meebrengt. Je hebt zelf de regie in je leven en zet de stappen die nodig zijn voor verdere persoonlijke en professionele groei. Je leeft een vrij en betekenisvoller bestaan. 

 
 
 
"Tijdens dit traject leer je juist om te leven
mét angst. Dit ervaar ik veel meer als een oplossing voor de lange termijn. Heleen stelt me de goede vragen en geeft telkens passende handvatten. Heleen heeft zelf ook haar weg met angst moeten vinden.  Hierdoor krijg je het gevoel dat ze je begrijpt en ook ervaar ik veel betrokkenheid. Ik zie haar als voorbeeld waar ik zelf naartoe wil groeien."

Guus

HR Adviseur

 
 
 
"Eindelijk kan ik mijn keuzes in het leven baseren op wat ik écht wil in mijn leven. Ik weet dat ik nog steeds momenten van angst zal tegenkomen in mijn leven, maar deze gedachten kan ik aan. Dankzij Heleen weet ik hoe ik ermee om moet gaan en laat ik angst niet langer mijn leven beheersen."

Miranda

 
 
 
Ik heb geleerd om minder te strijden met mijn emoties. Vanuit bereidheid, zelfcompassie en mijn persoonlijke waardes ervaar ik meer ruimte om bezig te zijn met datgene wat belangrijk voor mij is. Ik voel me rustiger, energieker en ik kan weer beter focussen. Deze ontwikkeling heeft ook tot een mooie carrière stap geleid. En nu het kwartje is gevallen van 'controlemanager naar angstmanager' dan denk ik wel eens; eigenlijk is het best simpel. 

Tim Schaap

Vastgoed Manager

Het programma | Praktisch

1

Live Kick-off op locatie

In de Kick-off leggen we de basis, welke inzicht geeft in belangrijke patronen en dient als stevig fundament waar we de rest van het traject verder vanuit werken.

2

Tweewekelijkse coachsessie

Gedurende 4 maanden lang hebben we tweewekelijkse een online coachsessie. Aan de hand van situaties uit jouw dagelijks leven werken we effectief aan het doorbreken van angstpatronen en nemen van leiderschap over je angst en je leven.

3

Online leeromgeving

Ter ondersteuning van de 1-op-1 sessies, vind je in de online leeromgeving video's, audio's en oefeningen met alle praktische tools en strategieën om direct toe te passen in je dagelijkse leven. 

4

Exclusief & praktisch werkboek

Dit werkboek bevat waardevolle kennis, stapsgewijze plannen en handige checklists. Een naslagwerk waar je je leven lang op terug kan vallen.

5

Onbeperkt support via korte lijn

4 maanden lang ben ik je accountability partner en kan je via een korte lijn terecht voor vragen, feedback en het delen van je ervaringen en successen. 

6

Live Follow-up

Live Follow-Up 2 maanden na afsluiting van het traject. We bespreken datgene wat nodig is om de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt blijvend is.

Jeroen Elderhorst
Jeroen Elderhorst
Leader in Human Resources & Development
Read More
"Heleen heeft mij, met haar coaching en een heel sterk programma, enorm geholpen. Ze is niet alleen bevlogen en kundig op de inhoud, ze is ook heel goed in het begeleiden van het proces en weet haarfijn op de juiste momenten de spiegel voor te houden. De "confrontatie" is niet alleen scherp, de boodschap wordt met oprechtheid en compassie gebracht. Dit komt het leerpunt ten goede en heeft mij tevens geholpen met meer compassie naar mezelf te kijken."
Alfred Schreuder
Alfred Schreuder
Internationaal voetbaltrainer
Read More
"Door de coaching van Heleen is het me gelukt om bepaalde keuzes te maken die zowel in werk als privé echt een verschil in mijn leven hebben gemaakt. Door de persoonlijke 1-op-1 begeleiding heb ik belangrijke inzichten gekregen in mijzelf die me zowel als mens als professional hebben laten groeien. Ik voel me nu gelukkiger, lichter en ben zelfverzekerder in mijn beslissingen.  Ik kan iedereen die persoonlijk en professioneel wil groeien dit traject aanbevelen."

Samenwerking met o.a.

Hoe zou het voor jou zijn, wanneer je:

Je bent niet angstig. Je hebt angst. En het is aan jou om daar innerlijk draagvlak voor te creëren, zodat je een vrij en betekenisvol leven kan leiden.

Veelgestelde vragen

Dit programma is gericht op zelfbewuste, ondernemende en hoogopgeleide professionals die hun angstpatronen blijvend willen doorbreken en met professionele ondersteuning zowel in hun persoonlijke als professionele leven meer kwaliteit en leiderschap willen ervaren. 

 

Het coachprogramma is een combinatie van coaching & training. Het is zo opgebouwd dat jij je voortdurend kan blijven ontwikkelen. Ik ben opgeleid tot Psychosociaal Therapeut en werk vanuit wetenschappelijk bewezen technieken. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NFG en ACBS en volg regelmatig bijscholingen op het gebied van angst. Mijn werk is voornamelijk gebaseerd op Acceptance & Commitment Therapy. Daarnaast werk ik vanuit verschillende invalshoeken zoals Voice Dialogue en Compassion Focused Therapy.  Even zo waardevol is denk ik mijn eigen ervaring met angst. Ik ervaart zelf nog dagelijks hoe het toepassen van deze methode mij heeft geholpen om te gaan met mijn eigen angstklachten en mijn leven in een breder opzicht heeft verrijkt. In dit traject heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld en zet ik mij volledig in om jou te helpen ook deze verrijking in het leven te vinden. Het belangrijkste in het programma dat ben jij en ik kijk in elk gesprek wat jij nodig hebt voor verdere ontwikkeling en hou dan ook niet vast aan vaste protocollen. Lees hier hoe het leven van deelnemers die jou al voorgingen is verandert na het volgen van het programma. 

In het LEF! Coachprogramma gaan we 4 maanden samen op pad. Het is geen traject wat je er ‘even bij doet’. Ik vraag van jou volledige commitment, omdat dit nodig is om daadwerkelijk een andere relatie met je angst te ontwikkelen en de regie over je leven te nemen. Je zult vanaf de start gaan oefenen om de geleerde vaardigheden in de praktijk toe te passen. 

Je bent ongeveer 1 tot 1,5 uur in de week bezig met de online leeromgeving en het uitwerken van de oefeningen in het werkboek. Daarnaast hebben we tweewekelijks een coachingsgesprek van 60 minuten. Tussen de sessies door hebben we een korte lijn met elkaar. Zo kan ik langere tijd met je mee lopen in je proces en blijf je constant in ontwikkeling. Het programma biedt alle ruimte om maatwerk te leveren en te doen wat nodig is om het gewenste resultaat te behalen. 

In principe niet. Angst is angst. Waar het om gaat, is het onderliggende mechanisme. Het patroon waar jij in terecht komt als reactie op de angst en de impact die angst daarmee krijgt op jouw dagelijkse leven. Is jouw angst ontstaan ten gevolge van een duidelijk trauma (een afgebakende, intens ingrijpende gebeurtenis), dan zou ik je adviseren om eerst te kijken naar de mogelijkheden van een specifieke traumabehandeling. Heb je dit al gehad en merk je dat er nog steeds een bepaald angstpatroon actief blijft, dan is dit programma juist wel weer heel geschikt. 

De investering bedraagt 3719,- exclusief 21% BTW. Een betaling in termijnen is mogelijk.

Werkgevers zijn vaak bereid (een deel van) de kosten te vergoeden in het kader van persoonlijke ontwikkeling/verzuim(preventie). Ben je ondernemer, dan kan je de kosten zakelijk opvoeren, mits je aannemelijk kan maken dat de kosten die je opvoert zakelijk nodig zijn. Informeer altijd zelf goed bij je boekhouder of kijk op de website van de Belastingdienst. 

Twijfel is een hele gezonde emotie. Het zorgt ervoor dat je weloverwogen keuzes maakt. Onderzoek eens welke obstakels je ervaart en waar het je brengt wanneer je die leidend laat zijn in je leven? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek denk ik heel graag met je mee of het coachprogramma voor jou op dit moment de passende vervolgstap is. In dit gesprek zal ik ook antwoord geven op al je vragen. Het is mijn missie om jou zo goed mogelijk te helpen, dus mocht ik denken dat het coachprogramma op dit moment niet passend is voor jou, dan zal ik dit ook eerlijk bij je aangeven. Jouw kennismaking plan je hier.

Laat angst niet langer leidend zijn. Neem zelf de regie in je leven.

Boek nu je kennismaking. 
100% vrijblijvend en vertrouwd.

Angstmanagement | E: heleen@angstmanagement.nl | T: +31 6 58 01 55 08