fbpx

Angstmanagement

De kracht van zelfcompassie bij angst

De kracht van zelfcompassie bij angst

Ik kan weer naar het toilet vertelde ze. Ik mag weer van mezelf.

Mijn klant had in een eerder traject geleerd dat ze niet naar het toilet mocht gaan als ze zich angstig voelde, omdat ze dan ‘zou toegeven aan haar angst en er nooit vanaf zou komen’.

De afgelopen jaren was ze dus vooral bezig geweest met het voorkomen dat ze in een situatie terecht zou komen waarin ze zich angstig zou gaan voelen. En voorkomen dat ze in een situatie terecht zou komen dat ze, vanuit haar angst, naar een toilet zou moeten.

Maar hey, let’s get real.

Wanneer je je angstig voelt, is het een hele normale reactie van je lichaam dat je naar het toilet moet. Ze was een strijd met zichzelf en haar angst aan het leveren, die ze niet zou winnen.

Samen hebben we gezocht naar een manier die wel voor haar werkt.

Waarbij ze niet langer hoeft te vechten tegen haar angst. Waarbij ze kan handelen vanuit datgene wat belangrijk voor haar is.

Ze weet nu dat, ook al komt er angst op, ze kan handelen vanuit haar waarden. Vanuit zelfzorg. Vanuit zelfcompassie. En kan besluiten om naar het toilet te gaan, wanneer haar lichaam dit aangeeft.

Wat haar dit opleverde?

·  Ze kan weer winkelen, zonder tussendoor naar huis te moeten.

·   Ze kan weer onbezorgd naar afspraken, zonder bang te zijn dat ze naar het toilet moet. Zonder van tevoren te hoeven weten hoelang een afspraak duurt.

·  Ze ervaart weer vrijheid in het leven, omdat ze niet langer in een strijd met haar angst zit, maar haar angst met zich meeneemt wanneer ze op pad gaat.

En dit is waar het om gaat.

Want door te stoppen met strijden tegen je angst, kan je starten met leven.

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!