fbpx

Angstmanagement

De oplossing ligt niet in de situatie, maar in jou

De oplossing ligt niet in de situatie, maar in jou

‘Ik moet hier weg, ik voel me niet fijn.’

‘Ik ga niet. De vorige keer heb ik me daar niet fijn gevoeld, dat zal vast de volgende keer weer zo zijn.”

Het is heel verleidelijk om te denken dat onze angst getriggerd wordt door een situatie.

Dat de situatie ervoor zorgt dat jouw angst er is.

Maar in de meeste gevallen werkt het niet zo.

Het is niet de situatie die verantwoordelijk is voor de angst.

Het zijn jouw gedachten aan de situatie die angst oproepen.

De manier waarop jouw brein en lichaam reageren op eerdere ervaringen.

De manier waarop jouw systeem je probeert te beschermen tegen het opnieuw gaan ervaren van angst.

Het is een proces wat in jou gaande is – en waar jij je toe te verhouden hebt.

Zolang als jij de situatie ‘de schuld’ blijft geven, neem je geen verantwoordelijkheid over jezelf.

Dan ben je slachtoffer van je angst.

De oplossing ligt dus niet in de situatie, maar in jezelf.

Neem leiderschap over jezelf en word de beste manager van je angst.

Ik help je er graag bij.

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!