fbpx

Angstmanagement

Hoogopgeleiden hebben niet zo snel last van angst

Hoogopgeleiden hebben niet zo snel last van angst, toch?

Dit is wat iemand laatst tegen mij zei, toen hij zich afvroeg met wat ‘voor soort mensen’ ik vooral werk.

Mijn antwoord verraste hem.

Mijn klanten zijn namelijk vrijwel allemaal hoog opgeleid. En dat ze ‘hoog opgeleid zijn’ (ik spreek liever van ‘theoretisch opgeleid’), betekent dus dat ze een beroep hebben geleerd waarin ze voornamelijk met hun hoofd werken.

En laat ‘het hoofd’ nou net een van de grootste uitdagingen zijn in het omgaan met angst.

Een van de meest gehoorde klachten van mijn klanten is namelijk dat ze ‘zoveel in hun hoofd zitten’.

Het hoofd draait overuren.

Ze doen een beroep waarbij ze werken met hun hoofd en proberen ook de angst met hun hoofd op te lossen.

Cognitief gezien begrijpen ze namelijk heel goed waar het mis gaat. Alleen dat lost de angst niet op.

Mijn klanten hebben vaak een strenge stem in zichzelf.

Ze weten ook wel dat het ‘niet nodig is om je angstig te voelen’ en toch voelen ze zich zo.

En, ze weten heel goed wat ze willen. Ze hebben dromen, verlangens en ambities. Alleen belemmert de angst hen om ook daadwerkelijk de dingen te gaan doen die ze willen doen.

Het feit dat je alles goed begrijpt, kan je dus juist in de weg zitten in het omgaan met angst, in plaats van dat het voor je werkt. 

Want angst is verstandelijk niet altijd te begrijpen en te verklaren.

Het kan opkomen vanuit het niets. Het kan er zijn, zonder dat je precies weet waarom.

En hoe ga je daar dan mee om, wanneer erover ‘nadenken’ niet helpt?

Ben je benieuwd hoe ik je kan helpen om rust in je hoofd en je lijf te ervaren, zodat jij zonder strijd mét angst datgene kan gaan doen wat je wilt doen?

Boek je vrijblijvende kennismaking hier, ik kom graag in contact met jou!  

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!