fbpx

Angstmanagement

Ik geloofde dat écht genieten er voor mij niet meer in zat.

Ik geloofde dat écht genieten er voor mij niet meer in zat.

Jaloers was ik.

Op mensen die ik zag genieten tijdens een etentje met vrienden of familie

Ze lachten met elkaar, leken ontspannen.

Op mensen die me vertelden uit te kijken naar hun net geboekte vakantie.

De nieuwe omgeving die ze zouden ontdekken.

De nieuwe ervaringen die ze op zouden doen.

Ja, ik wilde dat ook allemaal wel.

Maar ik wist; ik zou daar toch niet van kunnen genieten.

Angst zou de boventoon voeren.

Ik zou alleen maar bezig zijn met piekeren.

Lichamelijke spanningsklachten ervaren.

Nee.

Ik was geen persoon die van dat soort dingen kon genieten.

Daar was ik van overtuigd.

Dus wanneer ik uit eten ging, was het wachten op het moment dat de spanning weer zou opkomen.

Dan wist ik; zie je wel.

Ik heb gelijk.

Ik kan hier niet van genieten.

En startte het voor mij zo bekende cirkeltje weer op.

Uiteindelijk vond ik het niet kunnen genieten van de dingen die ik deed nog erger dan het ervaren van de angst zelf.

Inmiddels heb ik deze cirkel weten te doorbreken.

Ik zal niet zeggen dat ik nooit meer spanning voel tijdens vakanties of etentjes.

Maar ik weet wel dat ik er enorm van kan genieten.

Ook al is er angst.

Sterker nog, doordat kunnen genieten niet zo vanzelfsprekend voor mij is, kan ik ook van hele kleine dingen in het leven genieten.

Dat is een van de meest waardevolle dingen die ik heb ervaren op het moment dat ik de manager van mijn angst werd.

En dat is waar ik jou ook bij wil helpen. 

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!