fbpx

Angstmanagement

Ik wist het al toen ik 6 jaar was…

Ik wist het al toen ik 6 jaar was...

Mijn moeder gaf mij laatst een oud boekje van de basisschool wat ging over angst.

6 jaar was ik.

En als antwoord op de vraag: Als ik bang ben…

Schreef ik: Dan denk ik in mijzelf dat is niet eng maar dat helpt niet en dan loop ik in een rondje in de kamer.

Wow.

Nu, meer dan 30 jaar later lees ik het terug en raakt het me hoe ik toen al mijn angst met mijn hoofd probeerde op te lossen.

Hoe ik ook toen al ervoer dat je je angst niet weg kan denken.

Het laat mij ook zien dat ik nog zoveel posts kan maken, waarin ik je vertel dat je geen controle uit kan oefenen op je angst.

Maar dat het nog belangrijker is om te kijken naar je eigen ervaring hierin.

Is het jou al eens gelukt een angstige gedachte te wissen uit je geheugen?

Een knop in jezelf te vinden waarmee je je angst uit kon zetten?

Als meisje van 6 merke ik al dat het niet zo werkt.

En daar waar je geen controle hebt over je emoties, heb je wel controle over je acties in de buitenwereld.

Ook dat had ik al geleerd toen ik 6 was.

Want een rondje in de kamer lopen, hielp me blijkbaar.

Door controle op de juiste manier in te zetten, door juist in de buitenwereld de dingen te gaan doen die belangrijk voor je zijn, hoeft angst ook niet in de weg te staan tussen jou en het leven dat je wilt leven.

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!