fbpx

Angstmanagement

Klantervaringen

 

Na jarenlang tegen dezelfde patronen aan te lopen, was ik op zoek naar een andere benadering die voor blijvende verandering zou zorgen. Door de coaching van Heleen is het me gelukt om bepaalde keuzes te maken die zowel in werk als privé echt een verschil in mijn leven hebben gemaakt. Door de persoonlijke 1-op-1 begeleiding heb ik belangrijke inzichten gekregen in mijzelf die me zowel als mens als professional hebben laten groeien. Ik voel me nu gelukkiger, lichter en ben zelfverzekerder in mijn beslissingen. Ik kan iedereen die persoonlijk en professioneel wil groeien dit traject aanbevelen.

Alfred Schreuder

Internationaal voetbaltrainer

 

Heleen heeft mij, met haar coaching en een heel sterk programma, enorm geholpen. Ze heeft mij de inzichten en tools gegeven om beter in staat te zijn het leven te leiden zoals ik dat wil.
In een paar maanden tijd sta ik beter in verbinding met mijn waarden, is mijn vertrouwen toegenomen en vertrouw ik weer op mijn gevoel.
Ik heb genoten van haar coaching. Ze is niet allen bevlogen en kundig op de inhoud, ze is ook heel goed in het begeleiden van het proces en weet haarfijn op de juiste momenten de spiegel voor te houden. De "confrontatie" is niet alleen scherp, de boodschap wordt met oprechtheid en compassie gebracht. Dit komt het leerpunt ten goede en heeft mij tevens geholpen met meer compassie naar mezelf te kijken.

Jeroen Elderhorst

Leader in Human Resources & Development

 


Ik ervaar in mijn leven angst om bedrogen te worden in een relatie. Mijn doel was om de angst niet mijn leven te laten beïnvloeden maar dat ik in staat zou zijn om mijn angst te beïnvloeden.

Door het programma herken ik nu de triggers die de angstgevoelens activeren. Ik ben nu in staat om na herkenning de angst niet de overhand te laten krijgen. Ik kan met meer distantie naar de angst krijgen, het een plaats geven en mijn eigen weg beter vinden om ermee om te gaan. Door deze aanpak kan ik de angst ook beter onder woorden te brengen zonder het als een verwijt bij een ander te leggen. Deze verandering maakt het voor mij weer mogelijk om aandacht te geven aan alle aspecten van het leven in plaats van aan gedachten. Ik kan weer echt aanwezig zijn bij de dagelijkse activiteiten. Zowel privé als zakelijk.

De begeleiding door Heleen was professioneel. Heleen stelde de juiste vragen en bood de goede spiegels voor zelfreflectie en handvaten om gedurende het programma stappen te zetten die voor mij hebben geleid tot een tevreden en blij resultaat. Ik kan iedereen die met angstgevoelens worstelt adviseren om dit programma te volgen. De zelfstudie met behulp van een werkboek en de coaching gesprekken biedt voor iedereen de juiste instrumenten om de angst te beheersen in plaats van dat de angst jou beheerst.

AvL

DIRECTEUR SOCIAAL DOMEIN

 

 

De coaching van Heleen heeft mij geholpen om minder druk te zijn met het in controle houden van mijn emoties. Eerder was ik vaak druk met het bedenken van strategieën om mijn emoties onder controle te houden. Hierdoor zat ik veel in mijn hoofd. 

Door de coaching van Heleen ben ik tot inzicht gekomen dat deze controle strategieën mij niet meer gingen helpen. Ik heb geleerd om minder te strijden met mij emoties. Vanuit bereidheid, zelfcompassie en mijn persoonlijke waardes ervaar ik meer ruimte om bezig te zijn met datgene wat belangrijk voor mij is.

Ik kan nu beter met mijn gedachten omgaan. Ik voel me rustiger, energieker en kan weer beter focussen. Deze ontwikkeling heeft ook tot een mooie carrière stap geleid. En nu het kwartje is gevallen van 'controle manager naar angst manager' dan denk ik wel eens: eigenlijk is het best simpel. 

Tim Schaap

Vastgoed Manager

 

Het Angstmanagement traject is een mooi moment om stil te staan bij wat angst je allemaal kan toespreken. Je komt er achter dat je brein heel veel input levert aan het resultaat van de angst. De kunst is niet teveel waarde aan die input te geven maar vooral doen wat zinvol voor je is. Heleen is een hele goede begeleider hierin en spreekt uit eigen ervaring waardoor ze nog dichter bij je staat.

Robert

 

 

Toen ik in contact kwam met Heleen, beheerste angst mijn dagelijkse bezigheden inmiddels al weer 12 jaar. In die jaren heb ik allerlei therapieën gehad om van mijn angst af te komen. Van cognitieve gedragstherapie en exposure therapie tot EMDR. Dit heeft veel geholpen, maar daadwerkelijk van de angst-voor-de-angst af komen was me nog steeds niet gelukt. Ik had besloten om dan maar mét mijn angst te leren leven en precies op dat moment vond ik Heleen.

Het meest waardevolle in onze samenwerking vind ik dat ik deze keer niet in gesprek ging met iemand die vanuit de boeken weet hoe het zou moeten, maar iemand die echt weet hoe het is om je je zo te voelen. Angst-voor-de-angst brengt bij mij ook schaamte en het gevoel niet serieus genomen te worden met zich mee. Ik snapte niet waarom ik er maar niet af kwam ondanks alle therapieën en had daardoor ook het gevoel dat mensen om me heen me niet serieus namen. Dat geeft sociale afstand en is een drempel bij het zoeken naar hulp, maar bij Heleen is die drempel er niet. Ik voelde me écht serieus genomen.

Ik heb in het coachingstraject geleerd wat angst eigenlijk is en hoe het een plek in mijn leven mág hebben. Door het traject heb ik ervaren hoe het is om mét je angst te kunnen leven en daardoor veel meer vrijheid kunt krijgen. In plaats van mijn angst elke dag in een kruiwagen met een lekke band voor me uit te duwen, draag ik het nu met me mee in een rugzak en ík bepaal wat ermee gebeurt. Ik heb er met andere ogen naar leren kijken en ik heb de regie terug over de invulling van mijn dagelijkse leven. Ik gun iedereen die hiermee kampt dezelfde opluchting die ik na al die jaren voel door het traject dat ik heb gevolgd bij Heleen.

Joke

HR Professional

 

Een eerder traject gaf me het gevoel dat ik bepaalde gevoelens en gedachten moest ontkennen en weerleggen. Hierdoor ging ik alleen maar meer in mijn hoofd zitten. Tijdens dit traject leer je juist om te leven mét angst. Dit ervaar ik veel meer als een oplossing voor de lange termijn. Heleen stelt me de goede vragen en geeft telkens passende handvatten. Heleen heeft zelf ook haar weg met angst moeten vinden. Hierdoor krijg je het gevoel dat ze je begrijpt en ook ervaar ik veel betrokkenheid. Ik zie haar als voorbeeld waar ik zelf naartoe wil groeien.

Guus

HR Adviseur

 

Altijd waren er angstige gedachten en gevoelens aanwezig en dat liet geen ruimte voor iets anders. Toen ik in contact kwam met Heleen leek zij precies te zijn wat ik nodig had. Haar begrip en empathie waren van onschatbare waarde tijdens dit proces.

Heleen voorzag me van de middelen om afstand te nemen van mijn gedachten. Het krachtige inzicht dat mijn gevoelens er mogen zijn, heeft me bevrijd van het onderdrukken ervan. Dankzij Heleen ben ik niet langer bang voor mijn eigen gedachten en emoties.

Nu is er veel meer ruimte in mijn hoofd voor andere zaken dan constante zorgen over de toekomst. Eindelijk kan ik mijn keuzes in het leven baseren op wat ik écht wil in mijn leven. Ik weet dat ik nog steeds momenten van angst zal tegenkomen in mijn leven, maar deze gedachten kan ik aan. Dankzij Heleen weet ik hoe ik ermee om moet gaan en laat ik angst niet langer mijn leven beheersen

Miranda