fbpx

Angstmanagement

Leef jij je mooiste leven?

Leef jij je mooiste leven?

Je mooiste leven.
Klinkt mooi toch?

Of jij een mooi leven leeft, is niet te zien aan de auto waarin je rijdt of het huis waarin je woont. Het is niet te zien aan de kleding die je draagt of de functie die je bekleedt. Soms ziet het er van de buitenkant allemaal ‘mooi’ uit. Anderen denken dat jij niets hebt om je druk over te maken.

Des te eenzamer kan het voelen wanneer jij diep van binnen voelt dat je niet je mooiste leven leeft. Dat angst jou belemmert om voluit te leven. Dat angst tussen jou en de dingen die écht belangrijk voor je zijn, in staat.

Ik leef inmiddels mijn mooiste leven. En ik kan je vertellen; dat is geen leven waarin ik extra-ordinaire dingen doe. Dat is een vrij burgerlijk leven. Wanneer de kinderen uit logeren zijn naar opa en oma, geniet ik ontzettend van het kijken van een film op de bank met mijn man, waarbij we sushi laten thuisbezorgen. Ik geniet enorm van een boswandeling met mijn kinderen, waarbij ik ze voor me uit zie rennen en we na afloop nog wat drinken in een restaurantje. Of thuis lekker warme chocolademelk opwarmen, ook goed. Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit wat ik doe, zolang ik het maar doe met de mensen die ik liefheb.

Het ‘mooie’ zit hem niet in de dingen die ik doe of het materialisme, maar in de manier waarop ik het beleef. 𝘐𝘯𝘵𝘦𝘯𝘴, 𝘥𝘢𝘯𝘬𝘣𝘢𝘢𝘳, 𝘳𝘪𝘫𝘬, 𝘭𝘪𝘦𝘧𝘥𝘦𝘷𝘰𝘭. Dat is waar voor mij een ‘mooi leven’ over gaat.

En zelfs wanneer er moeilijke dingen op je pad komen, zoals ziekte, verlies, teleurstelling en angst, is het nog mogelijk om je te verbinden met de rijkdom en schoonheid die ook in díe momenten aanwezig zijn. Dit te kunnen ervaren vind ik de grootste rijkdom die er is.

Vanzelf gaat dit niet.

Dat vraagt om pijn en ongemak te dragen, zonder dat je je hier helemaal door in beslag laat nemen.
Dat vraagt dat je je kan verbinden met jezelf en de wereld om je heen, ook al is er pijn en ongemak.
Dat vraagt om zelfbewust te zijn, zodat je kan reflecteren op jezelf en kan zien wat er in je leeft en wat je drijft in je handelen.
Dat vraagt om bewuste keuzes te maken, die niet gebaseerd zijn op angst, maar op datgene wat écht belangrijk voor jou is.

En dat hoeft dus geen leven te zijn waarin je allerlei ‘grootse’ dingen doet. Maar wel een leven waarin je doet wat je écht wil, zonder dat je je daarin laat belemmeren door angst. Dat is wat ik jou gun en waar ik me voor inzet.

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!