fbpx

Angstmanagement

Maar mama, denken is denken en een antwoord is een antwoord!

Maar mama, denken is denken en een antwoord is een antwoord!

Ik ben met mijn twee zoontjes op marktplaats aan het kijken voor een Playstation 4.

Ze zijn er al lang voor aan het sparen en nu hebben ze samen 149 euro.

Op marktplaats vinden we een advertentie van een playstation en een controller, die bij elkaar 165 euro kosten.

Ik lees de advertentie nog eens goed door en hardop twijfelend zeg ik: ‘ik denk niet dat ze akkoord gaan met 149 euro….’

‘Maar mama, denken is denken en een antwoord is een antwoord’, zegt mijn 7-jarige zoontje vastbesloten.

Wat een wijze zin!

Hij heeft helemaal gelijk.
 
Een gedachte is slechts een gedachte.

En zegt daarmee niets over de realiteit.

Het antwoord is niet gelegen in mijn denken, maar in het daadwerkelijk nemen van actie in het hier-en-nu.

Ik twijfel geen moment meer en we versturen het bericht.

En zo is het ook met angst.

Het probleem is niet de angstige gedachte op zichzelf staand, maar de mate waarin je je handelen in het dagelijks leven erdoor laat beïnvloeden.

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!