fbpx

Angstmanagement

Waarom positief denken jouw angst sterker maakt

Waarom positief denken jouw angst sterker maakt

‘Wat is het ergste dat er kan gebeuren?’
‘De vorige keer is het ook goed gegaan’
‘Het is niet nodig je zo te voelen, stop daar gewoon mee!’
‘Anderen kunnen het ook, dus waarom zou het jou niet lukken?’
De meeste mensen kennen het maar al te goed.

Een verstand, dat probeert door positief te denken, je minder rot te laten voelen. Een verstand, dat iets vindt van het feit dat we ons voelen, zoals we ons voelen.

Ons verstand is niet ‘dom’. Vaak weten we verstandelijk heel goed dat bepaalde angsten niet reëel zijn; dat we ons niet zo hoeven te voelen, zoals we ons voelen. Maar nu komt ie: we voelen ons wél zo! En hoe positief we ook proberen te denken, de angst die we voelen, voelen we op dat moment. Dat is een realiteit die er is.

Echter, wanneer we met een emotie als angst te maken hebben, veranderen deze denkstrategieën niets aan de angst die er op dat moment al ís. Al deze denkstrategieën zorgen er enkel voor dat het extra druk wordt in je hoofd. Je geeft jezelf onbewust de boodschap dat angst een probleem is wat opgelost moet worden.

Je bent zo druk ‘bezig met je angst’ waardoor je datgene wat jij diep van binnen belangrijk vindt uit het oog verliest. En dat ga je merken aan jouw kwaliteit van leven. Je merkt dat je minder kan genieten van het leven en meer piekert. Je zit niet meer lekker in je vel.

Weet dat het anders kan! Het krijgen van grip op angst is mogelijk wanneer jij:

1. Je niet meer volledig in beslag laat nemen door angstige emoties en gedachten (Persoonlijk Leiderschap – L).
2. Je je aandacht bewust kan richten en je je kan verbinden met jezelf en de wereld om je heen (Engagement- E).
3. Je je focus (F) helder hebt, datgene wat écht belangrijk voor jou is.

LEF! dus. Het vraagt om het ontwikkelen van een andere relatie met je angst, waarbij je angst kan ervaren, zonder dat het je volledig in beslag neemt. Het vraagt om het ontwikkelen van een nieuw perspectief, van waaruit jij je angst waarneemt. Van waaruit jij bewuste keuzes kan maken, die ervoor zorgen dat jij je unieke leven kan leven.

Op die manier staat angst niet langer tussen jou en het leven dat je graag wilt leven in.

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!