fbpx

Angstmanagement

Wist je dat?

Wist je dat? 💡

Wist je dat je genen slechts voor 30 tot 40% bijdragen aan je angstproblemen? (Leonardo & Hen, 2006)

Dit betekent dat de overige 60 tot 70% van je angstproblemen dus niets met je genen te maken hebben.

Het klopt dat angst soms meer voorkomt in bepaalde families, maar dit is het gevolg van hoe men heeft geleerd om met angst om te gaan en komt dus niet door een genetische aanleg.

Het kan dus zijn dat je wat gevoeliger bent voor angstklachten, net zoals de een meer gevoel heeft voor muzikaliteit of sport en de een meer introvert is dan de ander.

Maar belangrijk hierin is dus dat het overgrote deel van het ontstaan van je angstproblemen, dus niets te maken heeft met je genen, maar met de manier waarop je omgaat met je angst.

De manier waarop je reageert op het moment dat er angst op komt.

De keuzes die je maakt op het moment dat er angst is.

En dat biedt perspectief!

Want ongeacht welke genen je van je ouders hebt meegekregen, er is dus altijd ruimte om te groeien en te veranderen. 🌱

Hi!

Ik ben Heleen  en met 10 jaar ervaring als hulpverlener en zelf met angst geworsteld te hebben, weet ik als geen ander hoe angst je leven kan beheersen. Ik heb ervaren dat angst de baas kan zijn over je leven én wat voor verschil het kan maken als je weet hoe je met angst kan omgaan op een manier die werkt.

Ik wil dat jij, net zoals ik, kan ervaren hoeveel vrijheid en vertrouwen het geeft als jij weer grip hebt op je angst. Hoe het is om bewust keuzes te maken, waarvan je voelt dat ze in lijn zijn met datgene waar jij voor wil staan in het leven. Zodat jij niet meer ´bang hoeft te zijn´ voor je angst en het vertrouwen in jezelf voelt om je te laten verassen door al het moois wat het leven te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!